Conditii noi de calatorie pentru romani in Marea Britanie

avion aeroport

Începând de maine, Regatul Unit al Marii Britanii își va asuma pe deplin statutul de stat terț în relația cu statele Uniunii Europene, inclusiv cu România.

Din această cauza, regimul de vize și condițiile de călătorie pentru cetățenii europeni, inclusiv cei români, se vor schimba. Cetățenii români vor putea intra pe teritoriul Regatului Unit pentru șederi de scurtă durată pentru o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără a avea nevoie de o viză de intrare.

Cu toate acestea, cetățenii români care doresc să muncească în cele 6 luni trebuie să obțină, în prealabil, o viză de intrare. Până la data de 30 septembrie 2021 inclusiv, intrarea pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii se va putea realiza în baza pașaportului sau a cărții de identitate românești valabile, iar ulterior acestei date se va putea călători doar pe baza pașaportului valabil.

Cetățenii români care doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Unit pentru o durată mai mare de șase luni (pentru activități de muncă, sau studii au nevoie, începând cu data de 1 ianuarie 2021, de viză din partea autorităților britanice.