Concurs organizat de USV pentru identificarea preparatelor tradiţionale

Universitatea de Științe ale vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași găzduiește, astăzi, Concursul Național de Identificare a Produselor Tradiționale.

Manifestarea a ajuns la a VII-a ediție și reunește peste 200 de participanți din mai multe județe care au elaborat 68 de produse de bază și 2 băuturi.

Coordonatorul ediției, profesorul Mihaela Ivancia a declarat că manifestarea promovează ideea de alimentație sănătoasă: ”O ediție în care avem 18 unități școlare din Alba Iulia, Botoșani, Bacău, Constanța, Iași, Neamț și Suceava. Sunt județe care au venit pentru prima dată la noi în această competiție, cum sunt cele din echipele din Alba și din Constanța. Sunt cu multe produse specifice zonei Dobrogene și zonei Ardealului. Sunt echipe care ne aduc din Moldova altfel decât le știm noi, cum sunt sarmalele sau mămăliga. Minunata mămăligă, despre care eu n-am știut până acum că este și cu dovleac și mămăligă cu mei și mămăligă cu cartofi, dar am aflat, citind aceste rețete că sunt și astfel de exemplare de mămăligă și la fel, minunatele sarmalele sunt, cred că vreo cinci-șase rețete de sarmale în competiție. Plăcintele sunt foarte multe. Foarte des întâlnită, în această ediție este rețeta pentru turte cu julfă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *