Concurs gastronomic inedit pentru studenții ieșeni la USV Iași

Astazi, studentii de la Universitatea de Stiintele Vietii din Iasi s-au intrecut in gusturi cu reprezentanti ai altor universitati din tara. Totul, s-a desfasurat in cadrul Concursului National Studentesc „“Tradiție si inovație in arta gastronomică”. De la papanași pe pat de piure de mango si pana la mămăligă cu ciocolata sau chisalita, participantii au facut adevarate minuni culinare in farfurie.

Studenti din mai multe colturi ale tarii si-au dat intalnire la Iasi, in inima Copoului sa-și puna imaginatia la contributie pentru a crea cele mai bune preparate. Ligia a venit impreuna cu 3 colegi de facultate tocmai de la Sibiu. A pregatit o tarta cu mere reinterpretata și spera ca asa sa va impresiona juriul.

Lela Ligia – concurent

„Cu siguranta experienta o vom castiga. Sa speram ca va plac produsele. Produsele vin cu un concept nou de candy bar, de mini produse gen one bite.

Sunt prima data la Iasi atat in contextul studentesc cat si cel turistic.”

Nu numai studentii au fost prezenti la concurs, ci si elevii din Iasi de la liceele de profil.

Timofte Andrei Alexandru – concurent

Elev: „Acest concurs este prima oara cand particip si este o oportunitate pentru a pune in practica deprinderile pe care le-am invatat la orele de la practică.

Reporter: De ce ati ales sa faceti mămăligă cu ciocolata?

Elev: Pentru că imi aminteste de copilarie. Mama imi povestea cum si ea la randul ei gusta din chisălița cu vișine si noi am vrut sa facem o reinterpretare cu ciocolata pentru ca este mai dulce un pic.”

Concursul a devenit o traditie pentru USV Iași. Început in urma cu 8 ani intr-o mica camera de camin, acum a ajuns sa fie cunoscut la nivel national, formand concurenti in domeniul gastronomic.

Prof. univ. dr Vasile Stoleru – Prorector USV Iași

„Este un  concurs care se desfasoara de cativa ani. Este un concurs strict studentesc care a pornit din initiativa studentilor si pe care noi, universitatea implicit ne-am străduit să-l ducem la un alt nivel. In conditiile in care la vremea respectiva cand a demarat acest concurs, in cateva camere de camin, cateva bucatarii ale caminelor, acolo unde era cazul. Dupa care am avut un camin nou, unde bucatariile au fost mai silentioase, au fost si altfel echipate, după care am inceput si am zis ca daca studentii isi doresc acest lucru, din acest punct de vedere ar trebui sa facem mai mult si am intrat in parteneriat cu diferinti beneficiari.”

Festivitatea de premiere se face separat atat pentru elevi cat si pentru studenti. Marele premiu îl va motiva pe castigator sa aleaga o meserie in domniul culinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *