Concurs Floare albastra la Ateneul Iasi

concursul floare albastra

Continuând o tradiție onorantă, Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări în parteneriat cu  ISJ Iași, Palatul Copiilor Iași, Asociaţia pentru Sprijinirea Iniţiativelor Educaţionale și Ateneul Național Iași organizează miercuri,15 ianuarie 2020, concursul de interpretare din lirica eminesciană “Floare albastră”, la Ateneul Național Iași. Concursul se află la cea de-a XXI-a ediție și se bucură anual de succes, înregistrînd un număr important de participanți. 

Competiția este structurată pe cinci secțiuni: Interpretare – pentru elevii de scoala primara si gimnaziu, Interpretare – pentru elevii de liceu, Interpretare – palate, cluburi si scoli cu profil artistic-dramatic, Interpretare – grupuri dramatice (interpretare muzicala, recitare, coregrafie, dramatizare), Prezentari media – liceu, având o temă unică: Eminescu – Biografia unui geniu.

Programul manifestării:  9.00  – Primirea invitaților  9.30 –  Deschiderea oficială a concursului 10.00 – Desfășurarea concursului.

Festivitatea de premiere va avea loc în aceeași zi. Echipa de organizatori ai concursului este alcatuită din: prof. I.Sandovici, prof. L. Ifrim, prof. D. Robota, prof. Tatiana Bejan si prof. C. Homutescu,din partea Liceului Tehnologic de Mecatronică și Automatizări, precum și Lucian Gabriel Comănescu – profesor de artă dramatică, din partea Palatului Copiilor Iasi.

Juriul este alcătuit din profesori de specialitate, literați și reprezentanți ai autorităților locale, care se ocupă de destinele vieții culturale ieșene.