Concurs de produse tradiționale la USAMV Iași

foto_paini

Sambata aceasta se va desfasura concursul ,,IDENTIFICARE ȘI ATESTARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE DIN MOLDOVA”, organizat de Facultatea de Zootehnie din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași. Concursul va incepe la ora 10:00 și se va desfășura în Holul de Marmură al Facultății de Zootehnie.

Evenimentul își propune promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare românești realizate după rețete tradiționale. În același timp, se urmărește stimularea spiritului antreprenorial al elevilor și studenților prin valorificarea superioară a producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărimemică și mediedin Moldova.

Concursul este dedicat elevilor și studenților din zona de nord-est a țării, care pot participa individual sau în echipă, coordonați de un cadru didactic și care trebuie sa realizeze un produs tradițional.
În cadrul concursului au fost înscrise 26 de produse, cu potențial de a fi atestate, ce au fost grupate pe două secțiuni: Preparate dulci și Preparate pe bază de carne, lapte, pește și legume.Participanții sunt de la diferite licee din județele Iași și Bacău precum și de la Facultatea de Zootehnie . Pentru o apreciere cât mai obiectivă a produselor juriul, pentru fiecare secțiune, va fi
compus din 5 persoane ce au fost nominalizate din cadrul Facultății de Zootehnie, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, sponsorilor, presei locale precum și din cadrul Ligii Studenților USAMV Iași.

Câștigătorii vor fi recompensați cu diplome și premii speciale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *