Concurs de Hard Enduro, anulat de autorități. Decizia a fost luata dupa ce Agentia Națională a Ariilor Protejate nu le-a dat avizul pentru a organiza evenimentul

Organizatorii concursului Hard Enduro Bucovina au anunțat că ediția din acest an, care urma să se desfășoare la finalul acestei săptămâni, va fi anulată. Decizia a fost luata dupa ce Agentia Națională a Ariilor Protejate nu le-a dat avizul pentru a organiza evenimentul intrucat traseul era pe o zona protejata si ca zgomotele produse de motociclete ar putea dauna speciilor. Pe de alta parte, sportivii au filmat tafuri si drujbe care erau pornite inca de la primele ore ale diminetii.

Concursul Hard Enduro Bucovina urma să se desfășoare în jurul Iezerului Sadova, zonă inclusă în situl Natura 2000 „Obcina Feredeului” si administrata de catre Agenția Națională a Ariilor Protejatie. In momentul in care organizatorii au trimis o solicitare scrisa cu traseul competitiei, instituția a respins cererea din cauza zgomotului produs de moto-cross-uri. 

Gheorghe Sologiuc, organizator Hard Enduro

De fapt e un munte unde este exploatare non-stop. Si noi pentru ca trecem odata pe an cu concursul pe care il organizam de 10 ani de zile, de data aceasta nu a vrut sa ne mai dea acordul cu pretextul ca sperim pasarile care abia au parasit cuibul.

Se poate vedea din imagini cum de o parte si de alta a drumului sunt masini care trasporta lemne, iar pe oriunde mergi sunt doar exploatari forestiere.

Organizatorii competitiei sportive spun ca ar trebui schimbata legislatia.

Gheorghe Sologiuc, organizator Hard Enduro

Noi nu prea facem stricaciuni pentru ca o urma de 120 de milimetri nu prea are ce sa faca rau mai ales pe o urma de taf, pe unde traseele noastre de concurs.

Astfel, cei 100 de sportivi care trebuiau sa vina din tara si strainatate si-au anulat venirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *