Concurs de ciorbă de pește la festivalul scrumbiei din Galați. Jurat a fost chiar Cătălin Scărlătescu

Peștele proaspăt și borșul de pește au fost vedete duminică, de Florii. Este a doua dezlegare la Pește din postul Paștelui așa că oamenii au putut să îl savureze, pe plită sau prăjit, asezonat cu mujdei sau în borș.

La Galați a avut loc festivalul scrumbiei.

Pe plită, cu sare și piper, mudjei și lămâie – așa arată cea mai bună rețetă de scrumbie, spun bucătarii. Pentru gustul de scrumbie proaspată, unii au venit chiar și de la București.

Între timp a avut loc și concursul de ciorbă de pește – 5 echipe de bucătari s-au întrecut în rețele delicioase.

În juriu s-a aflat și Chef Cătălin Scărlătescu, un fan al ciorbei de pește în stil lipovenesc. Pentru că nu a putut face o departajare între concurenți, juriul a decis ca toți să urce pe primul loc.

Festivalul scrumbiei are loc în fiecare an la Galați, în weekendul de Florii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *