Concurs de ciorbă de pește la festivalul scrumbiei din Galați. Jurat a fost chiar Cătălin Scărlătescu
Peștele proaspăt și borșul de pește au fost vedete duminică, de Florii. Este a doua dezlegare la Pește din postul Paștelui așa că oamenii au putut să îl savureze, pe plită sau prăjit, asezonat cu mujdei sau în borș.
La Galați a avut loc festivalul scrumbiei.
Pe plită, cu sare și piper, mudjei și lămâie – așa arată cea mai bună rețetă de scrumbie, spun bucătarii. Pentru gustul de scrumbie proaspată, unii au venit chiar și de la București.
Între timp a avut loc și concursul de ciorbă de pește – 5 echipe de bucătari s-au întrecut în rețele delicioase.
În juriu s-a aflat și Chef Cătălin Scărlătescu, un fan al ciorbei de pește în stil lipovenesc. Pentru că nu a putut face o departajare între concurenți, juriul a decis ca toți să urce pe primul loc.
Festivalul scrumbiei are loc în fiecare an la Galați, în weekendul de Florii.