Concurs cu premii pentru elevii botoșăneni

1-concurs-cu-premii-in-doua-scoli-din-botosani-pompierii-le-au-predat-elevilor-lectii-de-supravietuire-galerie-fotovideo

Elevii de la Școlile Gimnaziale din Pădureni și Buda din județul Botoșani, au participat astăzi, la un concurs de protecție civilă, organizat de pompierii botoșăneni. Sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, pompierii au instruit elevii cum să se comporte atunci cand se află în fața pericolelor.

Elevii au primit premii în urma concursului organizat de pompieri. Cei 50 de elevi care au răspuns corect la întrebări au primit câte un ghiozdan cu rechizite școlare, oferite de Consiliul Județean Botoșani, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Botoșani.

Acțiunile de astăzi fac parte din activitățile organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Botoșani cu prilejul Zilei Protecției Civile din România, care se sărbătorește în fiecare an, pe 28 februarie.

Elev:

„Azi eu am învățat să mă protejez în timpul unui cutremur sau unui incendiu”.

Profesorii au urmărit discursul pompierilor și au fost mulțumiți de implicarea elevilor în discuții.

Învățătoare:

„Ei astăzi pe langă exercițiile pe care le făceam lunar, sau la două luni, în caz de incendiu, în caz de cutremur, ei astăzi au asimilat mult mai multe cunoștințe”.

Elevii au făcut exerciții de simulare în caz de cutremur și de incendiu sub îndrumarea pompierilor și a profesorilor.

În tot mai multe școli din regiunea Moldovei vor fi făcute astfel de activități pentru prevenirea situațiilor de urgență.