Concurență record la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi”

TUIASI

Concurenta record  la admiterea din toamna la Universitatea Tehnica „ Gh. Asachi„ din Iasi. In acesta an, au fost cu 200 de candidati mai multi fata de locurile bugetate scoase la concurs. In aceste conditii, s-a inregistrat cel mai mare numar de candidati inscrisi pe locurile de la taxa din ultimul deceniu.

Concurenta cea mai mare a fost la Facultatea de Mecanica unde au fost peste 100 de dosare la buget si 44 la taxa, dar si la Facultatea de Constructii si Instalatii. O surpriza a admiterii de anul acesta se remarca la Facultatea de Design Industrial si Managementul Afacerilor, care se afla pe locul al treilea in totul preferintelor admiterii de toamna.

Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin – prorector TUIASI

Concurenta a fost consistent la aproape toate facultatile noastre. Au fost aproximativ 500 de candidati pe 300 de locuri.

Urmeaza procesul de validare a locurilor care se incheie pe 24 septembrie. Dincolo de numarul mare de candidati de anul acesta, preferintele lor au fost variate, fiind multi candidati la toate specializările tehnice ale universitatii, nu doar la facultatile care atrageau in mod obisnuit mai multi studenti.

Prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin – prorector TUIASI

Absolventii de liceu au aratat un interes important fata de Politehnica. Acest interes s-a manifestat si in anii anteriori. Am avut concurenti mai multi fata de locurile pe care le-am pus la dispozitie. Atunci s-au facut niste transformari de locuri. Asteptam, poate si anul acesta se intampla la  fel.

Cei care au candidat pentru locurile puse la dispoziție de catre universitate au avut posibilitatea sa se inscrie, cu o singura taxa la mai multe facultati ale Politehnicii. Totodata, candidatii au putut urmari in timp real situatia inscrierilor la fiecare facultate, iar admiterea s-a facut in functie de medie.