Concurenta mare la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Iasi

Concurenta mare la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi. Tot mai multi tineri se gandesc la viitor si vor sa aiba joburi stabile si bine platite. Astfel, IT-ul este un domeniu cautat, studentii avand posibilitatea de a munci part time in companii inca din timpul studiilor. La Iasi, concurenta a fost de peste 3 candidati pe un loc, iar examenul de admitere a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute.

Dintre cei 1.080 de candidați, 999 sunt pe locurile scoase pentru români, iar 81 pentru locurile destinate candidaților români de pretutindeni. Au fost deja admiși fără concurs 15 olimpici cu rezultatele excepționale la olimpiadele de profil și la concursul de robotică First Tech Challenge.

Vasile Manta, Decan Facultatea de Automatică și Calculatoare: „Este un examen greu, mai greu decat la Bacalaureat. Deci cred ca ne permite sa triem. Noi dam si la matematica sau informatica, la alegere. Este mai greu decat la Bacalaureat„.

Concurenta mare se datoreaza faptului ca domeniul IT este intr-o continua ascensiune si le ofera posibilitatea de a avea salarii de mii de euro pe luna.

Acum noi avem peste trei pe loc si la moldoveni, romani de pretudindeni peste 7. Se remarca o apetenta, dorinta de a lucra in domeniul IT. Cred ca au devenit si ei constienti  de ceea ce va fi maine sau in viitor, adica vor fi domenii care se vor dezvolta din ce in ce mai mult. Aici apar specializari noi, este inteligenta artificiala, securitate cibernetica, domenii care abia acum incep sa se dezvolte puternic si ei trebuie sa stie asta. Sper sa nu vina doar sa ii avem, ci sper sa invete foarte mult fiindca este un domeniu in care trebuie sa fii creativ. Tot timpul trebuie sa citesti sa inveti„, a completat Vasile Manta.

Prin sistemul unic implementat de TUIASI încă din 2017, pe platforma construită de specialiștii universității poate fi urmărită, în timp real, situația înscrierilor. Un candidat se poate înscrie la oricâte specializări dorește de la trei facultăți cu un singur dosar, iar mai apoi la toate facultățile, dacă plătește o taxă suplimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *