Concurenta la rezidentiatul din acest an

rezidentiat

Concurenta acerba la concursul de rezidentiat. 2145 de absolventi s-au inscris la examen  in centrul universitar Iasi, iar peste 70 de amfiteatre si sali de concurs au fost pregatite pentru acestia. Daca numarul candidatilor la medicina este aproape egal cu cel de anul trecut, la medicina dentara numarul candidatilor este mult mai mic fata de anul trecut. In schimb, la farmacie, a crescut semnificativ numarul de candidati la 553 fata de 360 cat au fost anul trecut.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi a avut loc examenul de rezidentiat. Concursul s-a desfasurat dupa aceeasi metodologie, pe durata a patru ore sub forma de test-grila cu 200 de intrebari. 

Viorel Scripcariu – rector UMF Iasi: „Numarul candidatilor inscrisi  este destul de mare. Numarul de locuri a mai scazut comparativ cu anul trecut. Este decizia Ministerului Sanatatii, nu a noastra. Ministerul Sanatatii este cel care gestioneaza numarul de locuri care sunt puse la dispozitia candidatilor. Numarul locuri a cazut cu mult fata de anul trecut la specializarile greu de interpretat in ceea ce priveste situatia actuala”.

Repartizarea candidatilor pe sali s-a facut diferentiat, pe domeniile pentru care s-au inscris, de catre universitate. Accesul in sali a fost restrictionat.

Viorel Scripcariu – rector UMF Iasi: „Noi am pus la dispozitia concurentilor un numar total de 72 de amfiteatre, in tot centrul universitar din Iasi. Avem un numar de peste 2000 de inscrisi  care vor cfoncura pe un numar de 1600 de locuri”.

Accesul in sali a fost restrictionat. Candidatii au avut obligatia de a prezenta  un certificat verde. De asemenea, au existat si incidente inainte de proba scrisa.

Viorel Scripcariu- rector UMF Iasi: „Au fost niste probleme mai mult organizatorice. Republica Moldova nu este in spatiul UE. Au fost niste lucruri care au fost putin mai greu de controlat sau de interpretat din punct de vedere al accesului avand in vedere ca la intrare s-a folosit un anumit cod. Pana la urma s-au rezolvat problemele si au intrat la timp in sali”.

Examenul de rezidentiat a avut loc ieri in cele sase centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.