Concluziile dupa intalnirea sefului CNAIR cu liderii ieseni: 173 km de infrastructura rutiera noua in judetul Iasi

Se desprind cateva concluzii dupa vizita de ieri dupa amiaza a directorului CNAIR la Iasi. Acesta s-a intalnit cu decidentii politici ieseni iar acestia au facut intr-un final front comun pentru proiectele judetului. Potrivit lui Cristian Pistol, seful CNAIR, Iasul va beneficia de 173 kilometri de infrastructura rutiera noua, in urmatorii ani.

În total 141 de km de infrastructură rutieră de mare viteză:

➡️AUTOSTRADA TG. MUREȘ – TG. NEAMȚ (211 km, din care o parte traversează și județul Iași), proiect finanțat parțial prin PNRR.

➡️AUTOSTRADA TG. NEAMȚ – IAȘI – UNGHENI (100 km)

➡️AUTOSTRADA BACĂU – PAȘCANI (77 km) din care 28 de km pe teritoriul județului Iași. Și acest obiectiv este finanțat prin PNRR.

➡️AUTOSTRADA PAȘCANI – SUCEAVA (61 km), din care 12 km vor tranzita județul Iași.

„La acestea se adaugă un obiectiv extrem de important pentru asigurarea legăturii transfrontaliere pe coridorul 9, Pan-European. Mă refer aici la Podul peste Prut de la Ungheni. De infrastructură modernă va beneficia și Municipiul Iași, capitala județului. Este vorba despre două variante de ocolire, Iasi Est (25 km) și Iasi Sud (6 km). Practic infrastructura pe care urmează să o construim va asigura dezvoltarea economică a județului Iași dar și a întregii zone. Aceasta pentru că va conecta Regiunea Moldova cu celelalte regiuni istorice ale României dar va oferi și deschidere către spațiul economic internațional”, a spus Cristian Pistol, director CNAIR.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!