Concert pentru copiii de la Oncologie

copil

Un grup de copii au sustinut un concert la pian zilele trecute, dedicat micilor pacienti de la sectia de Oncologie a Spitalului de Copii Sfanta Maria din Iasi. Evenimentul a avut loc la Muzeul Unirii din Iasi, iar pregatirile pentru acets spectacol au inceput inca din vara acestui an, sub coordonarea profesoarei de pian, Mihaela Chirnoaga.

Sala Mare a Muzeului Unirii a devenit neincapatoare zilele trecute, atunci cand un grup de 13 copii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani au sustinut un concert la pian, sub indrumarea Mihaelei Chirnoaga, profesor de pian. Concertul a fost dedicat micilor pacienti care lupta cu viata, de la Sectia de Oncologie a Spitalului de Copii Sfanta Maria din Iasi.

Spectacolul a fost pregatit cu multa migala inca din vara acestui an si a reunit fragmente din Mozart, Beethoven, Listz, Brown, precum si piese din folclorul copiilor sau colinde. Finalul concertului a apartinut Teodorei Stangaciu, o eleva de 12 ani, care studiaza de 3 ani pianul, ea interpretand o mica partitura din Mozart.

Fondurile stranse prin intermediul unei urne ce a fost amplasata într-o librarie din oras vor fi directionate catre Sectia de Oncologie de la Spitalul de Copii Sfanta Maria. Astfel de evenimente caritabile sunt mereu organizate in preajma Sarbatorilor de Iarna, cu scopul de a-i ajuta pe cei aflati in nevoie.