Concert patriotic „low-cost” la Moscova. Putin a venit cu o geacă de 4 ori mai ieftină ca acum un an, iar spectatorii au primit echivalentul a 30 de lei

AtRPc9sqale_3O

Fericire dirijată de regim şi un discurs aplaudat de angajaţi ai statului, plătiţi să îşi idolatrizeze liderul. Un concert aniversar grandios a fost organziat miercuri, pe cel mai mare stadion al Rusiei, în Moscova. S-a vrut o demonstraţie de forţă cu fix două zile înainte ca Rusia se pregăteşte să marcheze un an de război în ţara vecină. 

„Când suntem împreună, suntem de neînvins! Vorbim despre o familie, vorbim despre ceva imens, puternic și în același timp apropiat de inima fiecărei persoane: aceasta este atât Patria, cât și familia. Și în general, Patria Mamă este o familie”, a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

La Moscova, aproximativ 200.000 de oameni l-au aclamat pe liderul de la Kremlin. La minus 13 grade, Putin a vorbit doar 5 minute, fără să uite de Ucraina. „Sunt oameni – stau aici lângă mine, în stânga, în dreapta – sunt oameni care decid singuri să apere cel mai sacru și mai drag lucru pe care îl avem: familia și Patria Mamă. Și astăzi – ca parte a unei operațiuni militare speciale”, a spus Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Concertul de pe stadionul Lujniki a semănat izbitor cu cel de acum un an, din pre-ziua invaziei în Ucraina. Şi atunci, şi acum, Putin a dispărut de pe scenă fără să fie văzut de camerele TV. Doar geaca preşedintelui a fost mai ieftină: 3.000 de euro, faţă de 12.000 anul trecut.

Presa independentă susţine că spectatorii ar fi primit câte 500 de ruble, adică 30 de lei, pentru a participa la eveniment.