Concedii medicale pentru persoanele aflate în carantină sau izolare

Sharing is caring!

Persoanele aflate in carantina sau izolare ar putea primi concedii medicale. Momentan este vorba despre un proiect aflat in dezbatere publica.

Medicul curant poate elibera concediu medical la externare pana la implinirea termenului maxim al perioadei de izolare, care decurge de la momentul internarii sau pe o perioadă stabilita de acesta.

In situatia in care, dupa expirarea concediului medical acordat la iesirea din spital, starea de sanatate a persoanei nu permite reluarea activitatii, medicul de familie poate prelungi concediul medical pentru aceeasi afectiune, pe durata recomandata in scrisoarea medicala eliberata de medicul curant din spital.

Daca medicul curant nu a eliberat concediul medical la externare, pentru perioada in care persoana asigurata se afla izolata la domiciliu sau in locatia declarata de aceasta, concediul medical pentru aceeasi afectiune se acorda de medicul de familie.

In aceasta situatie, certificatul de concediu medical se elibereaza dupa ultima zi a inceperii perioadei de izolare, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la aceasta data.

shares