Concedieri masive printre bugetari

bugetar

Ministrul Finanțelor spune că este obligatorie o reformare a aparatului bugetar din România, pentru că acesta trebuie să aibă oameni eficienți. Unul muncește, iar alți trei stau pe lângă el, este analiza ministrului Eugen Teodorovici.

In ceea ce priveste rectificarea bugetara din noiembrie, a doua de anul acesta, oficialul a precizat că se va discuta despre reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor cu fiecare minister şi că Finanţele au o listă cu instituţiile publice şi cu domeniile în care se cheltuiesc cei mai mulţi bani, printre acestea numărându-se Transporturile, Sănătatea, Economia şi Energia.

„Cred că e de bun simţ să te gândeşti (la o reformă a aparatului bugetar -n.r.) pentru că ne dorim cu toţii o administraţie şi centrală şi locală eficientă. Asta înseamnă să ai oameni nu foarte mulţi, exact cât trebuie, mai bine plătiţi sunt deja, legea există şi, ca să fie mai eficienţi, repet, cât trebuie. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau”, a afirmat Eugen Teodorovici la televiziunea publica.