Conacul Romano, fostă locuinţă secretă a nepotului lui Nicolae Ceauşescu, scos la vânzare. Cât cere propietarul pentru bijuteria de peste 100 de ani

Un conac plin de istorie e scos la vânzare cu preţul de pornire de peste 2 milioane de euro. Casa construită de urmaşul unuia dintre luptătorii lui Tudor Vladimirescu a fost de-a lungul timpului tabără de pionieri, şcoală şi în ea ar fi locuit în secret nepotul lui Nicolae Ceauşescu. Iată povestea unuia dntre cele mai frumoase conace din Oltenia, conacul Romano.

O bijuterie în stil neo-românesc, veche de o sută de ani. Istoria conacului Romano începe în timpul lui Tudor Vladimirescu, atunci când fraţii Romanov, dintr-o veche famiie rusă, au venit în Oltenia pentru a lupta ca mercenari. Urmaşul unuia dintre cei şapte fraţi a început construcţia clădirii în 1920 după planurile arhitectului Grigore Cerchez. După naţionalizarea sa din 1949, conacul a fost tabără de pionieri şi şcoală pentru copiii cu handicap. În comunism, a fost locuinţa secretă a lui Emil Bărbulescu, nepotul lui Nicolae Ceauşescu.

Terenul din jurul proprietăţii şi lacul formează un domeniu superb de aproape 9 hectare.

Ce vrea să facă propitarul cu banii pe care îi cere pe conac?

Actualul proprietar, strănepotul unuia dintre fraţii Romanov, vrea să vândă imobilul pentru a-şi putea urma o altă pasiune.

Dinu Romano, proprietarul conacului Romano: “Vreau să-mi fac la scară mai mare, damblaua mea cu vehiculele militare istorice, ori pentru asta îmi trebuie bani.”

Are 7 maşini, unele dintre ele au apărut şi în filmul Moromeţii 2. 

Dinu Romano, proprietarul conacului Romano: “Ăsta este un Zir 131 transportor trupe muniţie. Maşină rusească, fabricată în anii 80, copiată după maşina camion american Reo.” 

Chiar dacă are o pasiune pentru care ar face orice, nu vrea să vândă conacul oricui. Şi şi-ar dori să devină un loc în care oamenii se vindecă prin frumos şi nu numai.

Dinu Romano, proprietarul conacului Romano: “Dacă ar fi după mine, dacă aş putea să-mi aleg eu cumpărătorul, aş alege omul care să facă o clinică medicală.”

Cristian Soaită, agent imobiliar: “Pentru astfel de proprietate, în acest segment de preţ, nu e un produs de masă, care să genereze un număr mare de potenţiali cumpărători. E un produs destul de nişat.” 

Conacul Romano ar putea deveni o atracție turistică, un hotel sau un centru de evenimente exclusivist, şi să îşi păstreze valoarea istorică și arhitecturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *