Comunitatea din Husi in stare de soc dupa accidentul de la Baltati

3 dintre victimele decedate in accidentul grav de ieri erau din Husi. La volan se afla Victor Danilcenco, in varsta de 51 ani, insostit de sotia lui, Manuela, profesoara iubita si respectata de la Liceul Tehnologic Ioan Corivan.

In masina era si singurul lor fiu, Theodor, alaturi de iubita acestuia, originara din Vaslui. Cei doi erau cu pregatirile de nunta in toi.

La sosirea echipajelor medicale, toti cei patru pasageri din Opel erau decedati.

La accidentul din Baltati au intervenit echipaje de la SMURD, Ambulanta, ISU. A fost vorba despre 8 persoane din 2 autoturisme, din pacate pentru 4 ocupanti ai primului asutoturism nu s-a mai putut face nimic, leziunile lor nefiind compatibile cu supravietuirea la ajungerea echipajelor de urgenta. Din cealalta masina cele 4 persoane erau constiente, stabile hemodinamic”, a spus Diana Cimpoesu, sef UPU SMURD Iasi.

Din cealalta masina, condusa de un tanar de 25 ani din Targu Neamt, doua femei aflate pe bancheta din spate au fost ranite mai grav.

“Una dintre pasagere 55 de ani, o pasagera cu fractura de bazin a fost investigata si internata in clinica de ortopedie. Cealalta femeie in varsta de 25 ani cu o leziune si traumatism maxilo-facial a fost internata in Clinica de Chirurgie maxilo-faciala a Spitalului Sf. Spiridon pentru tratament chirurgical, iar cei doi barbati, dintre care unul era si conducatorul auto aveau contuzii multiple, nu a fost necesara internarea sau interventia chirurgicala pentru acestia.  Speram ca evolutia sa fie favorabila pentru toti cei care se afla internati prin urgenta in Spitalul Sf. Spiridon”, a completat Diana Cimpoesu.

Accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive.  “Veneam dinspre Iaşi spre Roman şi domnul de aici a derapat. Şi l-a luat frontal. Avea viteză foarte mare şi a derapat. Noi eram 4. La 5 metri în faţă, nici frână nu a mai putut… Eram pasager, în dreapta. Ceilalţi sunt toţi la spital, în stare bunişoară. A venit numai în derapaj”, a spus un pasager din masina.

Politistii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

“Din primele cercetari efectuate s-a constatat faptul ca un barbat de 51 de ani, in timp ce conducea un autoturism pe drumul 583, dinspre Targul Frumos catre Iasi, pe fondul neadaptarii la conditiile de drum ar fi pierdut controlul asupra directiei de deplasare si a patruns pe contrasens, intrand in coliziune cu un alt autoturism condus de un tanar de 25 de ani”, a declarat Ioana Bilea, purtator de cuvant IPJ Iasi.

Cum circulatia pe drumul european a fost oprita ieri pe ambele sensuri, coloana de masini s-a intins pe o raza de cativa kilometri. O autospeciala trimisa sa intervina la accident a fost lovita de o masina aflata in coloana. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.