Comunitatea din Andrieseni l-a comemorat pe parintele Cepeliuc

40 de zile au trecut de cand părintele Mihai Cepeliuc s-a urcat la cele sfinte. Duminica, un sobor de preoti si un diacon, impreuna cu oamenii care l-au iubit, s-au adunat la mormântul său din cimitirul localităţii Andrieşeni. Acesta a fost pomenit in cadrul unei slujbe. Cu acest prilej, familia părintelui Mihai a pregătit mai multe ofrande, aşa cum este tradiţia.

Părintele Mihai Cepeliuc s-a născut în localitatea Gemenea, din judeţul Suceava in 1959 si a plecat la Domnul după 38 de ani de slujire preoţească în Parohia Andrieşeni. La slujba înmormântării, părintele a primit post-mortem Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

„Parintele nostru Mihai,  a fost, este si va ramane in inima tuturor. Au trecut 40 de zile, dragii mei, asa pe nesimtite. Parca mai ieri eram aici la sarbatoare salcamului cu parintele cu dumneavostra. Il vedeam pe parintele cat de plin de viata era si cum se bucura ca eram cu el. Un om care si-a dorit intotdeauna sa aiba un popor, oameni langa dansul. El n-a suferit niciodata sa fie singur, isi dorea sa aiba cat mai multi langa el. A reusit si astazi sa va adune sis a ne rugam pentru el„, a declarat Florin Călugăru – preot.

Părintele Mihai a rămas în inimile multor oameni pentru blândeţea şi pentru dragostea pentru sfintele slujbe.

„Cel putin trei motive ne aduna pe noi la astfel de evenimente. In primul rand rugaciunea pentru ca acesta trebuie sa fie gandul, ea este cea mai importanta astazi aici. O singura lumanare in intuneric lumineaza cum lumineaza, dar daca aduni o suta de lumanari la un loc atunci cele 100 de lumanari la un loc lumineaza si se face mai multa lumina. Asa a fost si rugaciunea noastra„, a adaugat Florin Călugăru – preot.

Cu toţii au ascultat cu atenţie rugăciunile înălţate şi au aprins câte o lumânare la mormânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *