Comunicat: Social-democrații din Consiliul Local Iași susțin redresarea Clubul Sportiv Municipal „Politehnica Iași” în baza unui plan managerial realist și coerent!

Consilierii locali ai Partidului Social – Democrat susțin redresarea Clubul Sportiv Municipal „Politehnica Iași” și acordarea sprijinului financiar pentru atingerea acestui deziderat, însă alocările din banii publici trebuie fundamentate de un plan managerial drastic, coerent și realist prezentat de conducerea clubului. Astfel, în ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local Iași, social-democrații s-au abținut de la votarea proiectului de hotărâre ce viza alocarea sumei de 390.000 de lei către clubul de fotbal.

Încă de la preluarea mandatului noi, consilierii locali social-democrații, am susținut proiectele de hotărâre care vizau redresarea Politehnicii Iași și am votat pentru alocări bugetare care să sprijine clubul, cerând în schimb transparență și un plan de acțiuni clare și drastice venite din partea conducerii. Înțelegem acum, așa cum am înțeles și în trecut, că echipa trebuie sprijinită, dar nu în orice condiții. Din păcate, a trecut jumătate de an și acest plan nu a fost prezentat, performanțele sportive au întârziat să apară, iar conducerea echipei continuă să stea cu mâna întinsă la banii ieșenilor. PSD Iași nu permite ca banul public să fie irosit, așa cum s-a întâmplat până acum, cu știința municipalității! Ne dorim să sprijinim redresarea Politehnicii Iași în baza unui plan managerial clar, însoțit de performanțe sportive”, a declarat Bogdan Balanișcu, liderul de grup al consilierilor locali PSD.

Clubul de fotbal „Politehnica Iași” apune treptat datorită deciziilor greșite luate de conducerea clubului aservită primarului Mihai Chirica, decizii reflectate și în rezultatele sportive mediocre obținute de-a lungul timpului. Au fost schimbați antrenori, jucători, președinți, suprafețe de joc, dar rezultatul a fost același. Singurii care au rămas au fost reprezentanții Comitetului Director care, de 10 ani, au adoptat o singură politică –  politica mâinii întinse – pe care PSD a oprit-o astăzi!

Consilierii locali social-democrați susțin redresarea reală și transparentă a Politehnicii Iași și se opun practicilor de sifonare a banilor publici, devenite tradiție în cazul municipalității. De aceea, îi îndeamnă pe reprezentanții clubului să își asume un plan managerial clar și realistic care va atrage cu sine și acordul stângii ieșene în ceea ce privește finanțările din bani publici pentru această asociație.