Comunicat Chemical Company dupa incendiul de aseara: „Este important ca oamenii sa stie ca nu au ars substante chimice…S-a constatat că nu au fost afectați factorii de mediu, aer, sol, apă!”

Intr-un comunicat de presa, Chemical Company sustine ca incendiul de aseara a fost stins imediat de catre echipajele ISU Iasi si nu s-au inregistrat victime si pagube semnificative.

„De asemenea, s-a constatat că nu au fost afectați factorii de mediu, aer, sol, apă. S-au luat măsuri
imediate de protecție a mediului respectiv, inclusiv măsuri pentru a preveni deversarea de ape
în sol. Instituțiile abilitate ale statului urmăresc evoluția evenimentului”,
a transmis Chemical Company.

”Mulțumim echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași, care au intervenit rapid și eficient, acționând pentru a elimina orice risc de extindere și pentru a minimiza pierderile. Fiind o companie producătoare de substanțe chimice, este prioritar pentru noi să ne asigurăm că protecția și securitatea muncii sunt respectate în toate procesele noastre, de aceea desfășurăm periodic programe de instructaj și simulări pe diferite scenarii alături de ISUJ Iași, ceea ce a contribuit la minimizarea impactului acestui eveniment și mobilizarea echipei Chemical Company. Suntem recunoscători întregului echipaj ISUJ Iași implicat, echipelor de pompieri care au intervenit prompt și responsabil acționând eficient, dar și colegilor noștri care s-au mobilizat, venind de acasă, pentru a minimiza pierderile. Zona acoperișului a fost parțial afectată, alături de câteva porțiuni dintr-un depozit, dar nu s-au înregistrat pierderi semnificative sau de impact pentru companie. Este important ca oamenii să știe că nu au ars substanțe chimice și că acest incendiu nu a fost unul major. Ancheta este în curs de desfășurare, conform procedurii, în acest moment nu este niciun pericol pentru angajați sau comunitate. Lucrăm împreună cu autoritățile pentru a întări măsurile de prevenire a incendiilor și continuăm să implementăm la nivelul companiei proceduri care să asigure protecția și securitatea muncii, chiar și în contexte neprevăzute și externe, așa cum a fost acesta”, a declarat Radu Ciobanu, Manager General al Chemical Company SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *