Comuna Tomești a avut un an plin de realizări și investiții

Tomesti este una dintre cele mai prospere comune din judetul Iasi iar dovada sunt investitiile care se fac aici. Incepand de la strazi, infrastructura sportiva si retea de canalizare, comuna a reusit sa atraga investitii importante de la stat si fonduri europene. În aceasta perioada au loc zilele comunei Tomesti motiv pentru care autoritatile vor sa celebreze realizarile comunitatii printr-un program cu totul special.

Locuitorii din Tomesti au avut doua motive de sarbatoare: Nașterea Maicii Domnului și zilele comunei. Autoritatile au pregatit un program special pentru a marca toate realizarile din ultimul an ale comunei. 

Ștefan Timofte, Primar Comuna Tomești

Cred ca este cel mai bun an de cand sunt primar. Avem peste 26 de proiecte totalizand peste de 40 de mil.euro. Proiecte care vizeaza dezvoltarea comunei: apa, canalizare, gaz, asfalt, scoli, gradinite, reabiltiari de blocuri, iluminat public. Un club al pensionarilor, piata, trotuare.

In Parcul Unirii a avut loc inaugurarea bustului lui Mihai Kogalniceanu, in prezenta autoritatilor, preotilor si a oamenilor de istorie din Iasi. La Monumentul Eroilor a fost inaugurata Steaua Betleem realizata dupa un model din Tara Sfanta.

Ștefan Timofte, primar comuna Tomești

Noi avem acest monument religios, este o troita inchinata eroilor si veteranilor tomesteni care au luptat in primul si in Al doilea Razboi Mondial. Se numeste Spirit si memorie. Artistul a ajuns in Tara Sfanta anul trecut si dupa o discutie cu patriarhul din Betleem si a ales ca artistul sa realizeze acea cruce in Biserica „Nasterea Maicii Domnului”. A realizat-o si montat-o acolo si ideea e de a face o punte intre Tomesti si Tara Sfanta si ca bonus a realizat Steaua Domnului Iisus Hristos care este amplasata la Mormantul Sfant.

Pe timpul zilei au fost organizate si competitii sportive pentru tineri, iar seara programul artistic a fost sustinut de artisti de renume din Iasi si din tara. La final, locuitorii comunei Tomesti se vor putea bucura de un spectacol de artificii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *