Comuna Scânteia are grijă de deseurile selective

Problema deseurilor a devenit istorie in comuna Scanteia. Din anul 2020, de cand noul primar si-a inceput mandatul, oamenii au invatat cum este corect sa selecteze deseurile. Acum, situatia s-a imbunatatit vizibil, iar locuitorii comunei Scanteia traiesc intr-un mediu mai curat, cu deseuri corect selectate.

Locuitorii din comuna Scanteia au primit vizite din partea reprezentantilor ADIS, insotiti de edilul comunei. Astfel, acestia au aflat de la experti cat de important este sa selectam deseurile dar si care este modalitatea cea mai corecta prin care pot face acest lucru.

„Practic din momentul in care am luat frâiele comunei, primul lucru pe care l-am făcut a fost să rezolv problema acestor deseuri. Acesta nu se facea selectiv, fostul primar impreuna cu vicele nu a fost sa discute cu oamenii. Primul pas pe care l-am făcut noi a fost am achizitonat cu o suma de 10 mii de lei saci menajeri, galbeni si am plecat din poarta in poarta. A durat cam doua saptamani de zile, dar am vorbit cu fiecare locuitor din comuna Scânteia. Le-am explicat alaturi de reprezentatii ADIS-ului, cu fluturase si le-am spus ce înseamnă și cum se selectează gunoiul”, a declarat Mihai Darabană – Primar Comuna Scânteia.

Locuitorii comunei au primit indicatii clare cu privire la zilele in care se preda gunoiul menajer și cel selectiv.

„Cum se predă. Miercuri se predă gunoiul menajer, iar in cealalta miercuri, in saci galbeni punem gunoiul si se preda gunoiul selectiv. Ce inseamna selectiv? Inseamna plastic, hârtie, carton, fier daca exista, aluminiu si asa mai departe. Practic noi miercurea in momentul in care vin, intra in comuna cele doua masini ale ADIS-ului, ale operatorului care vine si ne ia gunoiul, atat politia locala cat si viceprimarul, merg cu aceste masini, discuta cu cetățenii, le explică, oamenii au inteles foarte bine”, a declarat Mihai Darabană – Primar Comuna Scânteia.

Campania pentru deșeurile selective continuă în cele 98 de comune ale județului pentru ca oamenii sa constientizeze importanta acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *