Comuna Miroslava, sufocată de traficul greu

Traficul din judetul Iasi a devenit din ce in ce mai greu. Și asta nu o spun doar soferii ci si autoritatile din zonele limitrofe ale judetului, de unde se ajunge foarte greu in oras dimineata, iar dupa amiaza situatia se inverseaza. Chiar primarul comunei Miroslava a subliniat faptul ca traficul spre si dinspre Miroslava este de cosmar si ca ar fi dispus sa participe la intalniri cu autoritatile iesene pentru gasirea solutiilor in decongestionarea traficului.

Comuna Miroslava se sufoca din cauza traficului greu. Asta din cauza intrarilor si iesirilor din municipiul Iasi care au fost lasate de izbeliste si nu au fost modernizate corespunzator de 30 de ani. Autoritatile dorm in primarie, iar iesenii se strica de nervi in trafic.

„Nu am vazut si nici nu am reusit sa ne intalnim sa vedem, sa facem o strategie pentru a usura sau pentru a crea un confort pentru cetatenii din zona aceasta. Oricum sper ca edilii sau conducatorii unitatilor administrative sa-și dea seama ca trebuie sa ne intalnim, trebuie sa discutam mult mai mult cu ceea ce se intampla la ora actuala in zona Iasului si ceea ce va fi in viitor daca nu stiu ce se va intampla. Este inadmisibil ca un cetățean să-și petreaca trei ore, trei ore si jumatate. Daca are un copil sa se duca sa îl ia de la scoala. Dar nu mai spui ca se duce si-l aduce pe copil de la scoala dar si el mai pierde timpul pentru ca are activitatile lui zilnice pe care trebuie să le faca. In vacarmul asta sau in traficul asta atat de intens ce poti sa faci? Stai si injuri”, a declarat primarul Miroslava, Dan Niță.

Edilul din Miroslava subliniaza faptul că locuitorii comunei fac in jur de trei ore pana in oras, pe un drum car ar trebui sa dureze maxim 20 de minute. Totul din cauza traficului.

„Caile de acces de intrare sau de iesire din municipiul Iasi nu s-au schimbat de cand eram eu copil si pana acum cu absolut nimic. S-au mai imbunatatit asfalturile astea, dar in rest latimea drumurilor este aceeasi. Uitati-vă cat s-a construit in jurul Iasului si nimeni nu da importanta. Eu ma uit in zona asta cand urc de la Galata in sus, cand am vazut ca s-au dat autorizatii de construire pentru anumite locuri pana in strada parca nu mi-a venit a crede si nici acum nu-mi vine sa cred. Ce masura poti sa iei acolo sa faci drumul ala mai circulabil, n-ai unde totul este blocat”, a adaugat primarul Miroslava, Dan Niță.

Pana cand autoritatile isi vor face treaba si vor gasi solutii pentru decongestionarea traficului, iesenii nu au decat sa se inarmeze cu rabdare si să-și petreaca jumatate din timp in trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *