Comuna Miroslava se va înfrăți luna acesta cu orașul Donduseni din Republica Moldova

foto_Miroslava

Comuna Miroslava se va infrati luna acesta cu orasul Donduseni din Republica Moldova. Este a patra infratire a comunei iesene cu o localitate de peste Prut, aceasta deschizand colaborari in domenii cum ar fi agricultura, invatamantul si sanatatea.

Dupa ce s-a infratit cu doua comune si un oras de peste Prut, comuna Miroslava mai face un pas catre Republica Moldova. La sfarsitul lunii ar urma sa se parafeze actele de infratiore cu orasul Donduseni din raionul cu acelasi nume.

<Noi suntem infratiti la ora actuala cu 2 comune si un oras. Comuna Carpineni, care este cea mai mare comuna din Republica Moldova, comuna Cornesti, care este aici langa Ungheni, orasul Durlesti de langa Chisinau si acum am obtinut toate avizele, am facut toate demersurile pentru infratirea cu orasul Donduseni , raionul Donduseni. Au venit la noi, a fost initoativa primarului din orasul Donduseni, s-a discutat, am fost la dansii, s+a sfintit o biserica foaret friumoasa, urmand ca pe dara de 22, luna aceasta, un griup de la noi de consilieri,  oameni de cultura, ppofesori, sa mearga sa parafam intelegerea sau infratirea noastra. cred ca vom colabora foarte bine, mai ales ca ei sunt deschisi la tot. Pe probleme de sanatate, agricole, ca sunt mult inaintea noastra.>, Dan Nita, primar Miroslava.

Primarul din Miroslava isi doreste si sa aduca cat mai multi copii din Republica Moldova pentru a studia in Romania.