Comuna Miroslava, pe harta transportului public metropolitan

sens giratoriu

Pentru a reduce traficul din comuna Miroslava, autoritățile locale demarează lucrări la două noi sensuri giratorii. Acestea vor fi realizate în Valea Adâncă și Vorovești. Investiția este de aproximativ trei milioane de lei și vine ca un prim pas în facilitatea accesului pentru viitorul traseu al transportului public metropolitan.

Comuna Miroslava se află pe lista comunelor care vor face legătura cu municipiul Iași pe harta transportului public metropolitan. Pentru a se respecta regulile de circulație, autoritățile locale au demarat o serie de lucrări pentru amenajarea a două noi sensuri giratorii. Săptămâna trecută  avut loc predarea amplasamentelor și a bornelor de repere pentru ambele obiective, urmând ca de săptămâna viitoare să fie demarate lucrările.

Avem două sensuri giratorii: unul Vorovești și unul în Valea Adâncă. S-au predat amplasamentele lucrărilor în zona respectivă. Nu sunt investiții mari, din fonduri proprii. Investiția de la Valea Adâncă este de 1,2 milioane de lei și cea de la Vorovești este de 700.000 de lei, a spus Dan Niță, primar comuna Miroslava.

Realizarea celor două sensuri giratorii este necesară în vederea fluidizării traficului auto și a facilitării accesului la proprietăți, precum și în contextul extinderii traseelor de transport metropolitan.

Noi sperăm că până la sfârșitul anului să finalizăm cele două sensuri giratorii. De ce am făcut treaba asta? Pentru că lucrăm la transportul public local. După cum bine știți trebuie să fie sensuri de întoarcere în anumite zone pentru a putea duce auto buzele pentru transportul public. În aceste două localități nu aveam așa ceva. La începutul anului 2023 când v-a începe transportul public metropolitan o să fie gata cele două sensuri giratorii și nimeni nu v-a putea spune că nu avem ce ne trebuie pentru un transport public local, a mai spus Dan Niță, primarul comunei Miroslava.

Valoarea totală a investițiilor este de aproximativ trei milioane de lei, durata de realizare a acestora fiind de maximum trei luni.