Comuna Miroslava caută soluții pentru fluidizarea traficului

Traficul din municipiul Iasi pune in dificultate si administratiile comunele invecinate, parte din Zona Metropolitana Iasi. La orele de varf intrarile si iesirile din Iasi sunt aglomerate si cresc timpii de asteptare. Primaria comunei Miroslava cauta solutii pentru fluidizarea traficului pentru strazile aflate in administrare.

Cu aproape 30.000 de locuitori, comuna Miroslava este si ea afectata de traficul din municipiul Iasi.

Dan Niță, Primar comuna Miroslava

Da, intr-adevar, traficul este destul de intens. Solutii ar fi, dar nu sunt la noi in comuna, solutiile sunt la intrarile din Iasi. De exemplu noi aici cand intram in soseaua Nicolina, traficul este deja pana sus la „Nisiparie” cum numim noi, la hotarul dintre Miroslava si municipiul Iasi. Mai sunt si la noi anumite aglomerari pe anumite perioada de timp, mai ales dimineata intre orele 06.30 – 07.20, dar se rezolva. Este putin mai greu, dar nu ceva de speriat.

Primaria Miroslava a demarat un proiect de supralărgire a bretelei de legătură între șoseaua de centură DN28D și drumul comunal DC28. Pentru realizarea acestui proiect, la mijlocul acestei luni Guvernul României a emis o Hotărâre privind transmiterea a trei loturi de teren în suprafață totală de 6.465 metri pătrați din domeniul public al statului și administrarea Universității pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în domeniul public al Comunei Miroslava. În paralel, primăria a realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. De asemenea, municipalitatea si-a propus sa largeasca patru strazi din comuna pentru fluidizare.

Dan Niță, Primar comuna Miroslava

Incercam sa largim cele patru starzi, Olga Sturdza si Mihail Kogalniceanu care ne apartin noua si celelalte doua cai. Este aceeasi cale, una spre est si una spre vest, care este drumul judetean 248 A. Sa stiti ca asta nu afecteaza foarte mult sau nu fluidizeaza traficul din zona de aici. Probabil vom gasi solutii mai bune in viitorul apropiat pentru un trafic mai fluidizat.

Un proiect asteptat in comuna Miroslava este al centurii usoare Uricani – Cicoarei, care ar permite locuitorilor sa foloseasca o ruta alternativa pentru accesul in Iasi.

Dan Niță, Primar comuna Miroslava

Intr-adevar in momentul in care toate strazile debuseaza in Soseaua de Centura sau soseaua pentru trafic usor. Noi avem o sosea asfaltata de la Vorovesti prin Bratuleni si se duce in Valea Miroslavei, avem prin Uricani sosea asfaltata care este Soseaua de Centura, avem prin Gaureni o alta cale si mai avem si in Miroslava de la Liceul Agricol. Atunci cand toate aceste sosele vor lua traficul din drumul judetean 248 A, il vor duce in soseaua pentru trafic usor. Atunci va fi, cred eu, mult mai fluidizat traficul. Acum depinde si de rapiditatea cu care lucreaza si constructorii. Din cate am inteles exista proiectul pentru asfaltare, pentru amenajare soselei de centura pentru trafic usor dar nu vad sa se lucreze, cu toate ca pana acum trebuia sa fie gata din punctul meu de vedere.

Discutiile despre fluidizarea tarficului in comuna Miroslava exista si in sedintele membrilor Zonei Metropolitane. Dan Nita a precizat ca soseaua de Centura este un proiect avantajos si pentru comunele invecinate, Voinesti si Horlesti dar si pentru restul comunelor din Zona Metropolitana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *