Comuna Ion Neculce va avea medic de familie și un cabinet medical în valoare de 600.000 de euro

concediu medical

În comuna Ion Neculce din Iași va exista un cabinet medical pentru un medic de familie. Localnicii nu o să mai fie nevoiți să meargă până la Târgu Frumos pentru o consultație. În maximum o lună comuna va avea cabinet medical și farmacie. Investiția a costat aproximativ 600.000 de euro.

În acest moment nu există medic de familie în comuna Ion Neculce.

Locuitorii erau nevoiți să meargă la medic în Târgu Frumos, însă asta nu se va mai întâmpla. În localitate a fost construită o clădire, unde va exista o farmacie și un cabinet în care un medic de familie își va putea desfășura activitatea.

”Locuitorii din comună au medic de familie, doar că acesta este la Târgu Frumos. Noi nu am avut un spațiu unde să poată fi desfășurată activitatea unui medic de familie. Situația se va schimba în cel mai scurt timp. În maximum o lună vom inaugura clădirea special construită pentru cabinet medical și farmacie. Clădirea este la strada principală. Vom aduce medic de familie în comună, să fie mai aproape de săteni. Vom inaugura și farmacia. Totul va fi pus la punct, pentru ca activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a declarat Gheorghe Văleanu, primarul comunei Ion Neculce, Iași.

La intrarea în comuna Ion Neculce din Iași, spre orașul Târgu Frumos, au fost investiți aproximativ 600.000 de euro. Primăria a obținut fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Inaugurarea va avea loc peste o lună.

”Nu va fi un singur cabinet medical, vor fi 7. Unul pentru medicul de familie, iar celelalte 6 vor fi cabinete de specialitate, unde vor veni medici din diferite specialități, care își vor putea desfășura activitatea la noi în localitate. Noi vom pune la dispoziție spațiul. Investiția a fost de 2.2 milioane de lei, aproximtiv 600.000 de euro. Banii i-am obținut prin Programul Național de Dezvoltare Locală”, a spus Gheorghe Văleanu, primarul comunei Ion Neculce, Iași.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!