Comună cu o mie de locuitori cumpără drone cu bani europeni. ”Nu sunt un moft. Supraveghem culturile agricole și pădurea”

mountain-g462f9a30b_1280-640x400

Cu mai puțin de 1.000 de locuitori, comuna Blăjeni din nordul județului Hunedoara, a aplicat PNRR pentru achiziția de drone și stații de încărcare electrică, relatează Ziarul Hunedoreanului.

„Cele două drone care vor fi achiziționate prin proiectul finanțat prin PNRR nu sunt un moft. Ele vor fi folosite de Serviciul voluntar pentru situații de urgență din Blăjeni, pentru a supraveghea culturile agricole și pădurea, astfel încât să contribuie la prevenirea extinderii unor incendii de vegetație. În urmă cu trei ani, un astfel de incendiu a cuprins mai multe hectare de pădure și a provocat pagube în rezervația Buceș Vulcan, arie naturală protejată, care se află și pe raza comunei noastre”, spune Flavius Horia Jurcă, primarul comunei Blăjeni.

Costul total este de 1,8 milioane de lei,

Potrivit primarului, stațiile electrice care vor fi achiziționate cu fonduri europene vor folosi atât localnicilor care au sau vor să își achziționeze mașini, cât și pentru microbuzul școlar pe care autoritățile îl vor achiziționa în viitor.