Complexul turistic de la Ciric urmează să fie supus dezbaterii Consiliului Local săptămâna viitoare

consiliul local iasi

Omul de afaceri Florin Onofrei a iniţiat Planul urbanistic zonal (PUZ) aferent complexului turistic de la Ciric, care va fi supus dezbaterii Consiliului Local în ședința din 27 februarie 2023.

Potrivit proiectului de PUZ, investiția constă în amenajarea unui „ansamblu cu funcțiuni de restaurant și cazare de tip hotelier, cu facilități pentru conferințe și reuniuni de afaceri și științifice”.

Suprafața de teren este în intravilanul orașului, dar investitorul a avut nevoie de PUZ pentru că actuala destinație a zonei este incompatibilă cu intențiile de construire ale omului de afaceri. În planșa urbanistică figurează cinci corpuri de clădire cu un regim de înălțime cu subsol/demisol, parter, 3 etaje și mansardă.

Accesul pietonal și auto la amplasament va fi realizat din șos. Ciric și, ulterior, pe un drum amenajat de Primărie.

Construcțiile care se află acum pe amplasament, și care au fost ridicate acum aproximativ 40 de ani, vor fi demolate. Terenul este înconjurat de pădure, dar pe amplasament nu există fond forestier. Intenția investitorului este ca, pe parcela dinspre „insulă”, să fie construit un hotel cu spații pentru evenimente și conferințe, restaurant.

Pe celălalt teren, va fi amenajată o unitate de cazare cu spații pentru întâlniri.