Competiție națională pentru elevi organizată la Iași cu sprijinul Consiliului Județean

elevi-caiete-matematica-teme-examen-freepik.com_-1-640x400-1

Plenul Consiliului Județean a aprobat, astăzi, în ședință extraordinară de îndată, un proiect de hotărâre pentru încheierea unui Acord de cooperare între CJ și Inspectoratul Școlar Județean Iași, pentru realizarea în parteneriat a Concursului Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, în perioada 12-15 mai 2022. Consilierii județeni au votat pentru alocarea sumei de 10.000 lei reprezentând suport financiar pentru susținerea evenimentului. Din acești bani vor fi achiziționate cărți care vor fi oferite premianților concursului.

“Mă bucur că toți consilierii județeni au susținut acest proiect prin care sprijinim performanța în învățământul preuniversitar. Avem totodată o ocazie să demonstrăm că Iașul este un județ care valorizează educația, pentru că la acest concurs vor participa peste 250 de elevi din toată țara, delegați din Republica Moldova, reprezentanți ai Ministerului Educației, specialiști din mediul universitar și preuniversitar. Avem o relație instituțională foarte bună cu Inspectoratul Școlar Județean și împreună vom putea face mai mult pentru a sprijini elevii și profesorii să facă performanță, iar Iașul să își consolideze poziția de centru educațional de prestigiu’’, a declarat președintele Consiliului Județean Costel Alexe.

Inițiat în anul 2005 de catedra de limba și literatura română de la Colegiul „Costache Negruzzi” Iași, Concursul Național „Ionel Teodoreanu” și-a dobândit un loc prioritar în calendarul competițiilor pentru elevii claselor gimnaziale. Această competiție și-a câștigat notorietatea devenind, din anul școlar 2011-2012, concurs transcurricular, de lectură și de interpretare. La fiecare ediție participanții au avut posibilitatea să descopere și valențele culturale ale Iașului și ale Moldovei, prin activitățile incluse în program de organizatori.