Competiție internațională de badminton la Slănic – Moldova

Badminton

foto: destepti.ro

Începând de vineri, 6 mai, și până duminică, 8 mai, la Slănic-Moldova se va desfășura o competiție internațională de badminton, „Badminton Cup”, la care s-au înscris 172 de concurenți, amatori și profesioniști, din România, India, China, Republica Moldova și Ucraina. Competiția este organizată de Federația Română de Badminton, cu sprijinul Primăriei Slănic-Moldova.

Concurenții se vor lupta pentru locul întâi la probele deja consacrate – simplu fete, simplu băieți, dublu masculin, dublu feminin, dublu mixt – și pe categorii specifice. Există, de asemenea, o categorie de copii de până la 14 ani, unde cel mai tânăr participant are 9 ani, și o categorie de peste 45 de ani, unde cei mai mulți sportivi care vor concura sunt din România și Republica Moldova.

„În acest weekend, la Slănic-Moldova vor fi prezenți peste 400 de amatori de sport, concurenți, dar și familiile și prietenii acestora. Cu siguranță, acest concurs va intra în calendarul anual de evenimente care se vor desfășura la Slănic-Moldova. Fiind o stațiune balneoclimatică și beneficiind de un aer curat, bogat în aerosoli rășinoși, în ioni negativi de oxigen datorită circulației maselor de aer ozonat, încurajăm orice gen de competiție sportivă la Slănic-Moldova, dar și cantonamente, etape de pregătire și recuperare, atât de necesare sportivilor”, a declarat primarul orașului Slănic-Moldova, dl. Gheorghe Baciu.

Pe lângă sportivii din zona Bacăului, la competiția de la Slănic-Moldova vor fi prezenți profesioniști și amatori de badminton din Timișoara, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Galați, Focșani, București și Brașov.

Toate partidele se vor disputa în Sala de Sport a orașului Slănic-Moldova, intrarea spectatorilor fiind liberă. Finalele și festivitatea de premiere vor avea loc duminică, 8 mai.

„Între jocuri, participanții vor putea să facă o plimbare cu telescaunul, să guste din produsele tradiționale, să viziteze izvoarele minerale (mult mai ușor de accesat acum după ce am obținut licența de exploatare), să se plimbe prin parc, unde am plantat mii de flori de sezon, din dorința de a deveni mai atractivi, mai prietenoși și mai ospitalieri”, a mai spus dl. primar Gheorghe Baciu.

Pe lângă această competiție de badminton, la Slănic-Moldova se organizează în fiecare an noi ediții ale Maratonului „Legendele Nemirei”, etapa națională „Off Road”, Campionatul național de „Hand to Hand Fighting”, competiții de handbal, tenis de câmp, pentru cluburi de juniori și seniori, sau ciclism.