Compartiment special pentru copiii cu autism la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Va fi primul compartiment de acest fel care va funcționa într-un spital din Romania

spitalul de copii

Conducerea Spitalului de Copii „Sf.Maria” din Iasi a anuntat infiintarea in cadrul spitalului a unui compartiment dedicat diagnosticarii si tratarii copiilor care sufera de autism. Acesta va fi primul compartiment de acest fel care va functiona intr-un spital din Romania.

„Pentru că noi vedem copiii de la o vârstă foarte mică și avem suspiciuni si nu avem unde să-i îndreptăm, am decis să facem acest compartiment. Va fi un proiect unic la nivel național. Sperăm să îl putem extinde ca și plan de screening, un program de screening al acestei patologii, având în vedere că la ora actuală, în România, nu se știe câți copii suferă de această patologie și care este gradul lor de recuperare”, a declarat managerul Spitalului de Copii „Sf.Maria” din Iasi.

Înființarea unui compartiment dedicat copiilor cu autism in cadrul spitalului iesean este extrem de importanta, tinand cont de faptul ca recuperarea copiilor care sufera de aceasta afectiune este una mult mai buna daca acestia sunt diagnosticati la o varsta cat mai frageda.

„Patologia, dacă este diagnosticată între vârsta de unu și doi ani, are o rată de recuperare de 80-90 la sută. Dacă ai pierdut acest start, pacientul se va recupera în procent de maximum 20%”, a mai declarat Alina Belu.