Compartiment dedicat copiilor cu autism la Spitalul Sf. Maria

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului ne face să ne reamintim faptul că, la nivel global peste 70 de milioane de oameni suferă de autism. În România, mai mult de 25.000 de ființe umane, dintre care peste 11.000 sunt copii, care au această dizabilitate. La Iasi, exista mai multe centre de diagnosticare si tratare a autismului.

Autismul nu se poate vindeca dar poate fi recuperat cu terapie specifica. Autismul face parte din categoria tulburarilor pervazive de dezvoltare, adica persoana se naste cu autism, nu il dobandeste.

Aurora Vatamaniuc, Presedinte Fundatia Star of Hope

„ Legile din Romania trebuie sa se alinieze la legile europene. De aceea, astazi aceasta campanie vine in sprijinul persoanelor cu autism si familiile lor. Ne-am aliat organizatiei Uniti Europei care astazi face un apel special catre cei care sa candideze la Parlamentul European si sunt singura ca si ei vor respecta drepturile acestor persoane la nivel european”.

Compartiment dedicat copiilor cu autism la Spitalul Sf. Maria

La Iasi va fi creat un centru si la Spitalul pentru Copii.

Alina Belu, Director Spitalul pentru Copii Iasi:

„Urmatoarea provocare e sa gasim acel medic psihiatru care sa poata si sa isi doreasca sa vina in cadrul compartimentului pentr a putea diagnostica acesti copii. Un prim pas in ceea ce priveste recuperarea copilului inseamna diagnosticul. Cu cat diagnosticul este pus la o varsta mai frageda, cu atat sansele de recuperare sunt mai mari in cazul acestui copil.”

Rata autismului în toate regiunile lumii este ridicată, iar lipsa înţelegerii are un impact enorm asupra persoanelor cu autism, a familiilor lor şi a comunităţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *