Companiile românești pot oferi salariatelor tichete-cadou de până la 300 de lei, de 8 Martie

Companiile din România vor oferi angajatelor, în acest an, de 8 Martie, tichete-cadou pe suport electronic ce pot ajunge la 300 de lei, arată o analiză de specialitate, publicată luni. În ceea ce privește distribuția geografică, cele mai multe angajate sunt din București și Ilfov (22%), Argeș (7%), Bacău (6%) și Bihor (5%).

Conform Up România, sumele încărcate pe cardurile-cadou, de Ziua Femeii, sunt cheltuite în mai puțin de o lună de la alimentare, iar cele mai multe dintre beneficiare aleg să se răsfețe în saloanele de înfrumusețare, să-și reînnoiască garderoba sau să cumpere articole pentru copii.

Companiile românești pot oferi salariatelor tichete-cadou de până la 300 de lei, de 8 Martie

„Ziua Internațională a Femeii este un bun prilej pentru angajatorii din România să-și arate aprecierea și recunoștința față de femeile din companie. Acestea pot primi până la 300 de lei, de 8 Martie, prin cardul cadou, sumele alocate nefiind supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale. Din datele Up România, anul trecut, numărul celor care au ales să ofere angajatelor acest beneficiu extra-salarial a fost în creștere cu 58% comparativ cu 2022. De asemenea, numărul femeilor care l-au primit a crescut cu 37% comparativ cu anul precedent”, se arată în analiza Up România, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, anul trecut, ierarhia companiilor care au acordat tichete cadou de 8 Martie plasează pe primele locuri industrii, precum cea textilă, urmată de comerț și de servicii.

Numărul IMM-urilor care au oferit acest avantaj a crescut cu 72%, în 2023 față de 2022. De asemenea, 20% dintre companiile care au acordat tichete cadou de 8 Martie 2023 au fost firme mici și mijlocii.

Tichetele-cadou pe suport electronic pot fi oferite din bugetul cheltuielilor sociale și sunt deductibile fiscal în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Up România face parte din Grupul Up și deservește peste 25.000 de clienți și mai mult de 800.000 de beneficiari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *