Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor își mută conturile de la BCR

62281005

Oficialii României iau primele măsuri împotriva Austriei, după votul de acum câteva zile din Consiliul JAI, când România a ratat intrarea în Spațiul Schengen din cauza austriecilor.  

Astfel, mai multe companii din subordinea Ministerului Transporturilor vor renunța la colaborarea cu BCR și își vor muta conturile la CEC.

Grindeanu a susținut că această decizie a fost luată pentru că ”au găsit condiții mai bune la CEC”.

”Și-a anunțat o anumită intenție de a face, și știu că vor face, mi-au spus și mie, și nu doar CNAIR-ul, ci și am fost anunțat și de alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, fie că vorbim de Aeroportul din București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. E o explicație cât se poate de simplă” – a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

El a subliniat că această mutare nu se va întâmpla rapid, dar companiile care aveau conturi la băncile austriece au anunţat că vor face toate diligenţele în acest sens.

Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune”, a mai precizat ministrul, subliniind că el nu are conturi la bănci austriece.