Companii din Galati si alte 5 judete primesc peste 2 miliarde de euro pentru retehnologizare

liberty galati

Galațiul, alături de alte cinci județe din țară, Gorj, Hunedoara, Mures, Dolj si Prahova are la dispoziție un fond european special, în valoare de 2,14 miliarde de euro pentru a realiza tranziția către o economie mult mai prietenoasă cu mediul și mult mai puțin poluantă.

Consiliul Județean a lucrat intens, alături de mediul de afaceri din Galați și de alți parteneri sociali, la realizarea Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă, prin care au fost stabilite principalele direcții de dezvoltare ale județului.

Astfel, companii mari, precum Liberty Galați, Navrom și Damen Shipyards Galați, și mai ales întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de sprijin financiar substanțial pentru retehnologizare, astfel încât să scadă emisiile de dioxid de carbon, pentru implementarea de proiecte care folosesc surse regenerabile de energie, pentru dezvoltarea economiei “verzi” și pentru a crea noi locuri de muncă.

De asemenea, prin intermediul acestui mecanism de finanțare, autoritățile publice vor avea la dispoziție fonduri pentru eficientizarea energetică a locuințelor, dezvoltarea unui transport ecologic și îmbunătățirea infrastructurii energetice.

În plus, prin acest fond european vor fi puse în practică și proceduri de combatere a “sărăciei energetice” la nivelul populației, urmând ca la nivelul autorităților centrale să fie stabilit în mod concret planul de măsuri.