Compania germană RWE cumpără divizia de energie curată a Con Edison

energie

Cel mai mare producător de energie din Germania, RWE, a anunțat că va cumpăra divizia de energie curată a Con Edison pentru 6,8 miliarde de dolari, extinzându-și prezența pe a doua cea mai mare piață de energie regenerabilă din lume, potrivit Reuters.

Achiziția va fi finanțată parțial prin emiterea de către RWE a unei obligațiuni convertibile în valoare de 2,43 miliarde de dolari către o unitate a Autorității de Investiții din Qatar, prin care QIA va deveni un acționar de 9,1% din RWE.

Con Edison a declarat că anulează planurile de a emite până la 850 de milioane de dolari în acțiuni noi în acest an și că își retrage orientările privind acțiunile pentru următorii doi ani. Aceasta a declarat că tranzacția îi va permite să se concentreze pe activitatea sa de bază în domeniul utilităților și pe tranziția către energie curată din New York.

Tranzacția va dubla aproape de două ori portofoliul de energie regenerabilă al RWE din SUA, ajungând la peste 7 gigawați (GW), și va crește portofoliul de proiecte regionale cu 7 GW, ajungând la peste 24 GW.

După preluare, energia solară va reprezenta 40% din portofoliul RWE din SUA, față de 3% în prezent, se arată în slide-urile de prezentare.

Tranzacția, care ar urma să se încheie în prima jumătate a anului 2023, va face din RWE al patrulea mare jucător din domeniul energiei regenerabile de pe piața americană, care joacă un rol cheie în expansiunea sa ecologică, deși se află încă la mare distanță de cel mai mare jucător NextEra, care are o capacitate de producție de aproximativ 58 GW.