Comisie de siguranță a circulației rutiere la Miroslava

foto_Miroslava

Consiliul Local al primăriei Miroslava a aprobat un proiect de hotărâre care a vizat aprobarea înființării unei comisii de siguranță a circulației rutiere și a regulamentului de organizare și funcționare a instituiției la nivelul Unității Administrativ Teritoriale din comuna Miroslava.

Prin înființarea noii comisii, la nivelul comunei va exista un grup de specialiști care va ajuta la simplificarea procedurii de obținere a avizului de trafic. Astfel, nu va mai fi necesară deplasarea investitorilor în municipiul Iași.

„În momentul în care se construiau anumite blocuri, în zona respectivă noi trimiteam investitorul sau dezvoltatorul la comisia rutieră de la Iași și atunci, am luat legătura cu cei de la poliție, un reprezentant de-al lor va fi la Miroslava, în momentul în care sunt planificate. De fapt, este de a ușura activitatea dezvoltatorilor sau a oamenilor pentru obținerea avizelor pentru trafic în zona respectivă. Cred eu că este un lucru care va simplifica mult obținerea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire.”, a declarat primarul Miroslavei, Dan Niță.

Comisia de circulație are competența de a analiza și a lua decizii referitoare la reglementările circulației auto și pietonale, inclusiv din punct de vedere al influenței implicațiilor unor dezvoltări imobiliare și construcții propuse asupra traficului, raportat la rețeaua stradală existentă.