Comisia Europeana cere vaccinarea cu doza a treia pentru calatoriile de anul viitor

Cei care si-au planuit anul viitor sa calatoreasca in Uniunea Europeana trebuie sa fie vaccinati si cu doza a treia sau „booster” cum mai este numita de specialisti. Comisia Europeana a propus astazi o limita de 9 luni ca valabilitate a vaccinului, care se va aplica pentru calatoriile in interiorul si catre UE.

Daca planul va fi adoptat, de la 10 ianuarie 2022, turistii vor fi nevoiti dovada unui vaccin de rapel aprobat de UE, in cazul in care imunizarea s-a produs cu cel putin 9 luni in urma. In acest mod, turistii vor evita testele Covid, carantina si alte restrictii.

Conform ultimelor propuneri, prioritate vor avea persoanele vaccinate intrucat calatorii vor fi clasificati in functie de starea de sanatate individuala, statutul imunizarii si mai putin tara de origine.

De la 1 martie 2022, in tarile membre UE ar putea fi permisa deplasarea calatorilor vaccinati, recuperati sau esentiali, cum este cazul soferilor de TIR. Actualul sistem in baza caruia tarile sau adaugate sau eliminate din lista statelor de risc va fi abandonat, schimbarea oferind mai multa siguranta, potrivit oficialilor.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!