Comisia Europeană anunță o nouă alianță împotriva noxelor

foto_avion

Pe lângă interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare termice, Comisia Europeană lansează Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero. Astfel, membrii comunităţii aviatice sunt invitați să pregătească apariția aeronavelor cu emisii zero.

Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero va pregăti ecosistemul aviatic pentru punerea în funcţiune a aeronavelor cu hidrogen şi a celor electrice, asigurând-se că transportul aerian va contribui la obiectivul de neutralitate climatică al Europei pentru 2050.

Aceasta va reuni reprezentanţi ai producătorilor de aeronave, ai companiilor aeriene, ai aeroporturilor, companiilor energetice şi furnizorilor de combustibil, ai agenţiilor de standardizare şi certificare, ai grupurilor de interese şi ai autorităţilor de reglementare în materie de pasageri şi mediu.

Se propune ca în următoare două decenii să se introducă pe piaţă mai mult de 44.000 de aeronave noi. Numărul avioanelor cu emisii zero a fost estimat la 26.000 până în 2050, cu o valoare totală de 5 mii de miliarde de euro.

Prima reuniune a adunării generale va avea loc în toamna acestui an.