Comisia de Urbanism a respins proiectul privind extinderea Penitenciarului din Copou

penitenciar

Comisia de Urbanism a votat împotriva extinderii Penitenciarului din Copou. Proiectul propunea dublarea suprafeţei construite, care va ajunge la 2,4 hectare, din cele 5,3 pe care le are în proprietate unitatea de detenţie.

„În Comisia de Urbanism am votat ÎMPOTRIVA extinderii Penitenciarului în Copou pe terenul liber din Copou, spre str. Fagului, cu clădiri de 20 metri înălțime (cât un bloc cu 6 etaje). Principala problemă a inițiativei vizează oportunitatea unei astfel de extinderi, având în vedere că amplasamentul actual al Penitenciarului Iaşi se află într-o zonă preponderent de locuire, fiind înconjurat de locuinţe individuale şi cartiere de locuinţe colective precum şi în proximitatea unităţilor de învăţământ universitar. Este anacronică soluția propusă de extindere, în condițiile în care la vremea construirii, penitenciarele erau la marginea oraşului, iar acum sunt în zonele cu densitate mare a populației. Proiectul a fost RESPINS în Comisia de Urbanism”, a transmis pe Facebook Răzvan Timofciuc.