Comisia de Circulatie aproba un semafor pentru a elimina ambuteiajele de langa Biserica Sf. Nectarie

In Comisia de Circulatie, condusa de primarul Mihai Chirica este propusa instalarea unui semafor langa Biserica Sf. Nectarie pentru eliminarea ambuteiajelor din trafic, la orele de varf.

„Vă rog să analizați posibilitatea ca pe trecerea de pietoni de sub pasajul Alexandru cel Bun, care face legătura peste drum cu farmacia, acolo se întâmplă ca la orele de vârf să se formeze un dop de circulație din toate direcție. De ce? Pentru că se vine din două direcții, de obicei, dreapta plus ceea ce vine dinspre Lidl – Spitalul Recuperare, iar acolo se formează un dop. Putem încerca să vedem dacă acolo există posibilitatea semaforizării acesteia? Pentru că e o problemă pe care eu o întâlnesc foarte des acolo, în circulație”, a spus ieri in sedinta de Consiliu Local, Iulian Nicolau de la USR.

Primarul Mihai Chirica a fost de acord si a anuntat ca va propune Comisiei de Circulatie instalarea unui semafor, care are nevoie de avizul Politiei Rutiere.

„Este vorba despre trecerea de pietoni din dreptul Bisericii «Sfântul Nectarie», care leagă trotuarul bisericii cu trotuarul unde se află stația de transport în comun pentru 28, nu cea de la biserică, mai în profunzime, spre pasaj, mai spre breteaua de urcare, care, într-adevăr, stă chiar pe acul intersecției, pe vârful ei și care ar trebui semaforizată pentru că fluxurile de circulație dinspre piață și spre piață sunt permanente și creează blocaje„, a spus Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *