Comisia de circulație a avizat petiția semnată de mii de ieșeni pentru interzicerea mașinilor în Grădina Botanică

masina

Comisia de circulație a avizat petiția semnată de mii de ieșeni pentru interzicerea circulației rutiere în Grădina Botanică. Inițiativa a venit din partea a 3000 de ieșeni, îngrijorați pentru siguranța copiilor în zona respectivă.

Acesta este primul pas în incercarea autorităților de a transforma drumul în pietonal. Urmează să fie solicitat avizul Poliției Rutiere și, ulterior, inițierea discuțiilor cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, în vederea implementării măsurii.

„Drept urmare, avem următoarea situație pentru Șoseaua Munteni, tronsonul ce străbate Grădina Botanică:

– Nu este suficientă prezența Poliției Locale, vrem o soluție permanentă!

– Tronsonul A permite accesul pe strada Eudoxiu Hurmuzachi 

– Mănăstirea Podgoria Copou și cele câteva case din zona respectivă au acces prin tronsonul D, Strada Podgoriilor recent asfaltată.

– Strada nu are trotuar, iar mașinile parcate pe stradă fac drumul mult prea îngust pentru pietoni și mașini;

– Tronsonul marcat cu C are lățimea de 3metri, iar copiii și adulții trebuie constant să se ferească de mașini;

– Pe tronsonul B+C nu sunt construcții/clădiri rezidentiale;

– Semnele de „Oprirea Interzisă” nu se respectă;

– Semnul de „Acces Interzis” dinspre Păcurari nu este respectat;

– Șoseaua Munteni a devenit un drum de tranzit între Păcurari și Breazu.

– Strada este intens circulată de mașini, multe dintre ele mergând cu viteză chiar dacă sunt mulți pietoni care se plimbă pe stradă;

– Copiii se joacă în zonă și se întâmplă des să iasă dintre mașinile parcate în fața mașinilor în circulație, fapt extrem de periculos;

Toate aceste aspecte mai sus menționate fac imposibilă o plimbare relaxantă și în siguranță pentru noi și copiii noștri. Prin urmare, pentru siguranța noastră, solicităm Primăriei Municipiului Iași transformarea tronsonului B și C din Șoseaua Munteni în drum pietonal, astfel încât să ne putem bucura în siguranță de natură, departe de poluarea cauzată de mașini!”, este un fragment din petiția semnată de peste 3000 de ieșeni.