Comisar european la Bucuresti cu temele pregatite: vaccinare si certificatul verde

thierry breton

Thierry Breton, comisarul european pentru piata interna a ajuns astazi in Romania pentru a discuta cu liderii politici despre situatia ingrijoratoare din tara noastra.

„Vaccinul și certificatul verde sunt cele două instrumente pe care trebuie să le utilizăm. Ne dorim să vaccinăm cât mai mulți dintre cetățenii Europei, dacă nu pe toți. Sperăm că vom putea face față noului val al pandemiei mult mai bine decât în trecut. În toate țările Europei, inclusiv în România, vaccinarea se produce, dar în România se desfășoară foarte încet”, a spus astazi Breton intr-o conferinta de presa.

Acesta a transmis ca Romania trebuie sa ia masuri dure precum Germania, Austria sau Belgia, unde nevaccinatii au fost plasati in carantina iar la serviciu merg doar persoanele vaccinate.

„Sunt decizii foarte dure. Sunt și alte țări care iau decizii foarte dificile pentru a face față acestui nou val. Aceste măsuri nu vor dura la nesfârșit, dar sunt niște instrumente pe care trebuie să le folosim. Certificatul și vaccinul sunt două instrumente în lupta noastră împotriva virusului. E nevoie de curaj politic pentru a implementa aceste măsuri. Sunt foarte mulți oameni în toată Europa care sunt sceptici, dar acum avem experiență, știm cum funcționează vaccinul, știm că nu există efecte secundare și nu este timp să așteptăm. Știm că acest virus poate să ducă inclusiv la pierderi de vieți omenești. De aceea este momentul să luăm măsuri de pe acum”, a spus comisarul european.

Raed Arafat i-a transmis comisarului european ca are solutii pentru limitarea efectelor pandemiei vaccinarea si implementarea certificatului verde.

„Vreau să subliniez anumite aspecte. Norocul în care ne aflăm prin faptul că suntem în UE, și faptul că facem parte dintr-o familie, care a reuși să asigure pentru cetățenii ei tot ce au nevoie, din punct de vedere al prevenției și combaterii acestei boli”, a spus Raed Arafat.