Comisar din Penitenciarul Tulcea arestat pentru luare de emita

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului IONELE SILVIU IOAN, la data faptelor comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada martie – aprilie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, în calitatea menționată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.
De menționat este faptul că persoana beneficiară a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda “Accidentul”.

Pentru acest „serviciu”, inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei.

În cauză a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile, imobile și asupra unor sume de bani ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!