Combinatul de Utilaj Greu, transformat in parc industrial

combinatul de utilaj greu

foto: wikimapia

Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice si Administratiei a acordat municipiului Iasi licenta de parc industrial pentru suprafaţa de 23,5 hectare de la fostul Combinat de Utilaj Greu.

Primăria a primit terenul la sfârşitul anului 2017 în contul datoriilor pe care Fortus SA le avea către administraţia locală. Din cele 23,5 hectare, pe 10 dintre ele sunt construite fostele hale ale combinatului.

Petru Movilă, city manager Iași: „În ședința de Consiliu Local s-a aprobat realizarea unui parc industrial în municipiul Iași pe platforma fostului combina de utilaj greu, pe terenul pe care primăria municipiului Iași l-a primit, l-a luat în schimbul datoriilor la impozite și taxe loale, pe care fostul combinat de utilaj greu le avea. Ținând cont de faptul că este în municipiul Iași, nu putem vorbi de Parcul Industrial în înțelesul clasic. Vorbim de un parc industrial în care primăria municipiului Iași invită parteneri. Universitățile, mediul de afaceri, filme producătoare de now-how, creativitate, inovație. ”

Movilă a precizat că mai sunt necesare câteva avize pentru funcţionare, dar că, pe de altă parte, se poartă deja negocieri cu firme din ţară şi din străinătate.

Petru Movilă, city manager Iași: „Avem un mediu de afaceri competitiv și prin parteneriatul dintre primăria municipiului Iași și facilitățile care ar trebui acordate celor care vin într-un parc industrial să avem rezultate extraordinare care înseamnă crearea de locuri de muncă, crearea de plus valoare, generarea de activități economnice care să aibă profit, să plătească taxe și impozite pentru că e important acest lucru către instituțiile statului.”

Ieșenii aflați în perimetrul Parcului Industrial, nu vor avea de suferit de pe urma activităților desfășurate în cadrul parcului.

Petru Movilă, city manager Iași: „Ele vor funcționa pe baza avizelor și autorizațiilor pe care celelalte instituții ale statului le vor acorda și principal ne referim la avize autorizații de mediu pentru că activitățile din parcul Industrial Iași nu trebuie să genereze noxe, nu ttrebuie să genereze poluare, indiferent de ce tip va fi, poluare fonică, poluare cu noxe, poluare cu pulberi.”