Comandant nou la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași

tamas

Schimbări la Palatul Oștirii din Iași. Colonelul Claudiu Tamaș a preluat comanda şi Drapelul de luptă ale marii unităţi de la generalul de brigadă Daniel Pop, care a fost promovat în cadrul Statului Major al Apărării.

Colonelul Claudiu Tamaș a îndeplinit de-a lungul carierei numeroase funcţii iar începând de săptămâna aceasta este comandantul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iași.În anul 2020, prin Ordin al ministrului Apărării Naționale, Colonelul Claudiu Tamaș a fost avansat la gradul de colonel și numit în funcția de locțiitor al comandantului Brigăzii Multinaționale Sud-Est din Craiova. Pe parcursul activității sale profesionale, colonelul Tamaș a fost direct implicat în inițierea și dezvoltarea celui mai mare comandament NATO din sud-estul Europei ce a fost dislocat pe teritoriul României.

Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici. Este o provocare să fiu comandantul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iași, unitatea cu cea mai mare tradiție din armata României cea care păstrează tradițiile de luptă ale dorobanților ieșeni”, a declarat col.Claudiu Tamaș, comandant Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași.

Ceremonia  de predare-primire a comenzii Brigăzii a avut loc la Palatul Oștirii din Copou, eveniment la care au participat reprezentanții autorităților locale, şefii instituţiilor ieşene din cadrul sistemului naţional de apărare, personalul din Brigada 15 Mecanizată.

Atunci când am ajuns pentru prima dată în Iași, în urmă cu vreo șase ani, am fost plăcut impresionat de frumusețea locului, de frumusețea orașului și de oamenii pe care i-am întâlnit în Iași. Am fost întâmpinat cu o foarte mare căldură. Vreau să le mulțumesc celor care au participat la activitatea de predare -primire”, a mai spus comandantul.

În anul 2014, șeful Statului Major al Forțelor Terestre i-a acordat, pentru meritele sale deosebite, “Medalia de Onoare a Forțelor Terestre Române”, iar în 2017 a fost decorat cu „The Georgia Meritorious Service Medal” de către Departament de Stat al Statelor Unite ale Americii. De asemenea, colonelului Tamaș i-au fost conferite Semnele Onorifice „În Serviciul Patriei” pentru cincisprezece respectiv douăzeci de ani de activitate.