Colegiul Negruzzi organizează cea mai amplă manifestare educațională interculturală

negruyyi

Cea de-a XXII-a ediție a forumului este un eveniment educațional intercultural unic la nivel național, organizat în 2019 de Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, singurul partener român care participă la acest forum de 20 de ani. Conform tradiției, la eveniment și-au anunțat participarea peste 100 de elevi și profesori din Australia, Canada, China, Finlanda, Franța, Germania, India, Indonezia, Italia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Macao, Statele Unite ale Americii, Rusia, Africa de Sud, Sri Lanka, Tailanda, Turcia, Marea Britanie, Japonia și Vietnam.

Timp de două săptămâni, în intervalul 22 septembrie – 5 octombrie 2019, elevii și profesorii vor fi implicați în activități diverse – ateliere de lucru, conferințe, vizite de studiu, dezbateri, spectacole – pe tema „Alimentație sănătoasă între consum și consumerism”.

Liceeni şi profesori de pe cinci continente vor fi cazaţi în familiile elevilor negruzzişti timp de o săptămână, urmând ca activităţile din cea de-a doua săptămână să se desfăşoare într-un campus organizat special pentru participanţii la forum, în judeţul Suceava.

Evenimentul beneficiază de susținerea autorităților locale, a mediului academic, cultural și economic, iar deschiderea festivă are loc în ziua de luni, 23 septembrie 2019, la Palatul Culturii din Iași, începând cu ora 9.00.

„Având în vedere că anul 2019 marchează pentru Colegiul Negruzzi 20 de ani de experienţe modelatoare în familia World School, echipa negruzzistă şi-a propus să facă din această ediţie a forumului un eveniment marcant nu doar pentru elevii şi profesorii şcolii, ci pentru întreaga comunitate ieşeană. Programul a fost pregătit cu rigurozitate şi entuziasm astfel încât să ofere tuturor contextul ideal pentru contactul nemijlocit cu diversitatea culturală şi educaţională specifice acestui proiect. Printre momentele cele mai aşteptate se numără, fără îndoială, programul artistic pregătit de fiecare delegaţie – un dans tradiţional – şi expoziţia în cadrul căreia fiecare echipă îşi va face cunoscută școala şi ţara, amenajând câte un stand de prezentare. Întrucât acest amplu eveniment este cu şi despre tineri liceeni din toate colţurile lumii, din echipa de organizare a forumului din acest an fac parte şi 35 de elevi negruzzişti, cu experienţă în gestionarea proiectelor atât la nivelul şcolii, cât şi în colaborare cu ONG-uri şi alte instituţii de profil”, a precizat prof. dr. Elvira ROTUNDU, Directorul Colegiului Național ”Costache Negruzzi” din Iași.

Inițiat de Kanto International Senior High-School din Tokio în 1997, FORUMUL INTERNAȚIONAL WORLD SCHOOL este o manifestare care prilejuiește întâlniri între liceeni și profesori de pe toate continentele, ce se reunesc anual timp de două săptămâni, într-una din ţările partenere. Prin activitățile desfășurate, tinerii atrag atenția comunității asupra unei teme de actualitate la nivel mondial.

La finalul celor două săptămâni, liceenii îşi prezintă manifestul pentru o lume mai bună, pledând, de exemplu, în acest an pentru alimentația sănătoasă, difuzând pe diverse canale media materiale specifice concepute împreună. Scopul FORUMULUI INTERNAȚIONAL WORLD SCHOOL este acela de a cultiva toleranța, respectul pentru diversitate, receptivitatea la schimbare, responsabilitatea în fața problemelor actuale ale lumii, valori pe care Colegiul Negruzzi le împărtăşeşte şi le cultivă.