Colegiul Negruzzi, in zi de sarbatoare!

negruzzi

Sarbatoare a scolii iesene de prestigiu. Astazi, Colegiul National Costache Negruzzi a deschis seria manifestărilor culturale prilejuite de celebrarea a 126 de ani de existență negruzzistă. Ceremonia de deschiderea festivitatilor s-a derulat intr-un cadru festiv la care au participat si oficialitati iesene.

Colegiul Naţional Costache Negruzzi a dat României personalităţi marcante, iar astăzi tradiţia este dusă mai departe de elevii care obţin performanţe de nivel european sau internaţional.  În spatele rezultatelor sunt eforturile copiilor care studiază aici, cat și dăruirea cadrelor didactice care le transmit ştiința de carte.

Camelia Gavrilă, director Colegiul National Costache Negruzzi:Dincolo de valorile și reperele pe care le avem venind dinspre trecutul școlii, legate de seriozitate, de intelectualitate, de selecția riguroasă a elevilor și a profesorilor în aceeași măsură, tocmai pentru a contura o elită intelectuală de care timpurile acelea, început de secol XX și perioada interbelică mai departe aveau nevoie, au rămas aceste repere, dincolo de aspectul științific și de conținuturi și de informație, școala noastră vizează și o deschidere spre o rceptivitate culturală, multiculturală, pentru că sunt absolvenți care vor studia peste tot în lume, vor lucra poate în altă parte, vor circula, vor fi relații economice, realții culturale, sociale, acestea înseamnă să te adaptezi diferitelor contexte culturale, să te integrezi. să nu fie acel șoc cultural, să nu fie dificultatea de a găsi o balanță, un echilibru între propria cultură și culturile pe care le întâlnești”.

Înca o fila de istorie, cultura si educație a fost pusă astăzi Colegiului Național Costache Negruzzi, care de-a lungul anilor a creat generații întregi de elevi cu rezultate remarcabile, ce au pus unitatea școlară în topul liceelor din România.

Luciana Antoci, inspector scolar general ISJ Iasi: „126 de ani de excelență educațională, pentru că încă din 1895 școala a fost înființată ca un centru de iradiere educațională la nivelul elitelor, pentru că s-a dorit prin, vocea lui Spiru Haret ca să fie înființate, astfel de școli care să ducă educația la un nivel superior și practic să fie vector de modernizare a învățământului românesc de atunci. Urăm colegilor profesori, doamnei director, părinților, elevilor ani mulți în perspectiva performanțelor cu care aceastăunitate de învățământ, ne-a obișnuit și care au fost validate practic, de-a lungul timpului”.

Costel Alexe, președinte CJ Iași: „126 de ani de Negruzzi la Iași, un secol de școală a elitelor în municpiul nostru și cred că este o bucurie pentru toată regiunea Moldovei, că la Iași avem o școală de de 10, care a dat olimpici și evident oameni care și-au pus amprenta și asupra educației, dar și asupra dezvoltării statului român. Sper ca în anii ce vor urma, Colegiul Negruzzi va rămâne un reper în ceea ce înseamnă educație și profesionalism, nu doar pentru Iași, nu doar pentru Moldova, ci pentru înreaga țară”.

Evenimentele de astazi au început cu ceremonia de deschidere a festivităților ”Negruzii 126, urmata de Armonii pe portativ, Elogiul excelenței și lansarea revistelor școlare.